15 januari van Bangkok naar Koh Samet
15 januari 2025 - Bangkok, Thailand
Vanmorgen eigenlijk te laat wakker. Aad had de wekker gezet … not . 😂We wilden nog lekker even in het hotel chillen, maar het werd haasten. Snel de koffer ingepakt en wat verdiepingen lager voor het ontbijt. Vandaag de grote ontbijt aal. Groot was die inderdaad. Ze vertelden dat er al 700 mensen hadden ontbeten. 😳 Maar .. de keuze was reuze. Keuzestress. 😂 Jammer van de tijd.
Om 11.00 uur stond onze chauffeur voor de deur. Heel luxe gekozen voor privé vervoer naar Rayong, waar we de speedboot hebben naar Koh Samet. Relaxt ritje van zo’n 2,5 uur. De speedboot lag al klaar, dus dat was mazzel. Snel naar de overkant. We mochten ook geen seconde treuzelen, hup, hup, hup. Met een noodvaart naar de overkant. Daar eerst even een bakkie en daarna vervoer naar het hotel. Dat duurde maar 7 minuten.
Mmm de accommodatie viel wat tegen vergeleken bij de foto,s en reviews, maar ok dachten we. Eerst buiten verkennen. Het strand dat werd aanbevolen als rustig en mooi, viel zwaar tegen. Een smal strookje zonder bedjes of iets. Bij vloed mochten we ook de zee niet in, want je kon er dan niet uit, omdat het water tegen de hoge rand van het terras aankwam en er geen trapje was. Toch even de buurt verkend, maar nergens een strand dat voldeed aan onze verwachting. Wat nu????
Wat gegoogeld en een songthaew genomen naar een van de stranden aan de oostkant van het eiland dat volgens reizigers bekendstaat als heel druk. Dat drukke viel reuze mee, het is daar gezellig druk en er is strand, zee, vertier. Eerst al liggend een biertje en even genieten van een biertje. Bij Toms Pizza resort 🙈😂 naar vrije kamer geïnformeerd. En ja hoor in de tuin was nog een hutje beschikbaar. Wij keuren en boeken. Snel weer een songthaew geregeld om onze koffers op te halen. Geweldig zo in het donker over de wegen van Koh Samet te scheuren. Was een gezellige boel onderweg.
Bij de accommodatie gemeld dat we zouden vertrekken. Dat ging niet zomaar. We wilden ons geld niet terug, want wij hadden iets geboekt wat niet beviel. Ehhh, wat absoluut niet voldeed aan de verwachting die was gewekt. Ze achtervolgde ons naar de taxi en we moesten meekomen. Ze waren druk aan het geld tellen, gezegd dat we dat niet wilden. Uiteindelijk de deal dat we de helft terugkregen. Inmiddels hadden we in de songthaew gezelschap van een aantal Hongaren. Tegen acht uur in ons hutje en heerlijk aan het strand gegeten. Ons gewenste plekje gevonden. 👌
Marjolein:17 januari 2025Heen en weer maar ondertussen wel weer veel gezien en meegemaakt heel leuk veel plezier!!
Marjan:17 januari 2025Zeker. Genieten doen we. ❤️
Marjolein:17 januari 2025Top heel fijn!!! Hier is her super mistig en -1brrrr
Perry:18 januari 2025Nederlandse toeristen die hun geld niet terug wilden? Ik snap dat ze het niet vertrouwden.