28 januari van Pai via Mae Aw naar Mae Hon Song

28 januari 2025 - Mueang Mae Hong Son District, Thailand

Vandaag afscheid van Pai en  vervolgen we de loup richting Mae Hon Song. Het wordt weer een dagje haarspeldbochten, op en neer. Zin in om weer een stukje Thailand te ontdekken en te genieten van natuur en vergezichten. Super gaaf de bedrijvigheid op de marktjes langs de weg te zien. Veel vrouwen lopen hier in de dracht van hun volk. Ik geniet zo van al die kleuren. Onze eerste stop is bij Ban Cha Bo Hill Noodle, de plaats waar je heerlijk bungelend met je benen kunt genieten van het uitzicht. Helaas is het wat bewolkt, maar dat mag de pret niet drukken. Voor ons nog geen tijd voor noodles, wel voor een lekker bakkie. We moeten ons lostrekken van deze plek, want ja nog wat kilometertjes te gaan en dat gaat hier niet veel sneller dan 50 km per uur. We hadden gelezen dat een uitstapje naar Mae Aw de moeite waard is. Dit is een theedorp tegen Myanmar aan. Wat in ieder geval de moeite waard is, is de weg ernaartoe. Wat een schitterende natuur. Hier ook de nodige terrassen met rijst, alleen de groene kleur is verdwenen en de rijst grotendeels geoogst. Wel verbouwen ze hier en daar andere gewassen in de rijstbeddingen. Mae Aw is een bijzondere plek en je kunt zien dat er andere invloeden zijn. We hadden geen tijd om de theeplantages op te zoeken, maar hebben wel een indruk van dit gebied opgedaan. Hier eindelijk een tankstation gevonden. We ontdekten dat we er waarschijnlijk een heleboel voorbij zijn gereden, want de tankslangen zitten in de muur en er wordt niet duidelijk aangegeven dat er een tankstation is. Lachen. Terug naar de 1095 nog wat plaatjes geschoten en de Pha Suea waterval meegepakt. Giga bamboestokjes hier. Daarna vaart gemaakt naar ons verblijf. Daar kwamen we om 16.15 uur aan en wat is het hier een oase van natuur en rust. We hebben een huisje op een schitterende plek. Volgens de dame bij de incheck is dit het filmsterren huisje. Angelina Jolie zou hier hebben overnacht .. voor wat het waard is .. wij genieten. Even een duik in het zwembad, genieten van de laatste zonnestralen en van een heerlijke massage. Daarna eten op het resort. Ook lekker om zo aan te schuiven. Helaas zijn we hier maar een nacht. Het is heel verleidelijk langer te blijven en nog een nature track te lopen, maar ja er moet iets te wensen overblijven voor een volgende keer. We beslissen morgen de tempel maar te laten zitten en nog even van de omgeving en de rust te genieten. Ik heb hem al eens gezien. Wel een mooie met uitzicht. Plak wel een foto van toen in het boek. 🙈 Je kunt nu eenmaal niet alles doen en we moeten morgen een aardig stukje rijden. Nu lekker knorren.